Begrafenis regelen

Begrafenisverzorging Poppe-Minnaard
wensen-vastleggen-wat-te-doen-bij-overlijden-verzorgen-en-opbaren-Rouwvervoer-Rouwdrukwerk-over-ons-nagesprek-live-begrafenis-Kisten-Grafmonument-Ervaringen-Dragers-Dankbetuiging-Contact-begraven-begrafenis-regelen-Henk-Jan-Minnaard-Poppe-Begrafenisondernemer-begrafenisverzorging-Walcheren-Zeeland-Vlissingen-Middelburg

Wat te doen bij overlijden

Kort na het overlijden moet een arts worden gewaarschuwd. Deze arts zal langskomen om het overlijden officieel vast te stellen. In veel verpleeginstellingen zal dit contact worden gelegd door iemand van de zorg. Vindt het overlijden thuis plaats, neemt u zelf contact op met de arts. Vervolgens kunt u contact opnemen met begrafenisonderneming Poppe-Minnaard. U kunt ons dag en nacht bereiken op 0118-616012.
We maken een afspraak voor een persoonlijk gesprek, waarin wij met elkaar de mogelijkheden rond de begrafenis die geregeld moet worden, bespreken. 

Keuzes maken

Er zijn veel mogelijkheden om de begrafenis van uw dierbare tot een persoonlijke te maken. U moet veel keuzes maken. Hierbij valt te denken aan:

  • Is er een “laatste wilsbeschikking” aanwezig?

  • Zijn er bijzondere wensen voor de begrafenis?

  • Waar wordt er opgebaard?

  • Voor welk type kist wordt er gekozen?
  • Is er al een keuze voor een graf gemaakt of zal er begraven worden in een bestaand graf?

  • Welke rouwkaart met welke tekst daarop wordt er gemaakt?

  • Welke dag wordt er begraven?
  • Wordt er gebruikgemaakt van volgauto’s?

  • Draagt de familie of moeten er professionele dragers ingehuurd worden?

Wij staan u bij het maken van bovenstaande keuzes bij en begeleiden u in de dagen van overlijden tot en met de begrafenis. Uiteraard kunt u ook terecht voor goede voorzorg of nazorg. Voor elke vraag, hoe klein of groot ook, kunt u bij ons terecht. 

Verzorgen en opbaren

Nadat de arts is geweest en het overlijden officieel is vastgesteld, ontvangt u van de arts de overlijdensverklaring. Deze verklaring nemen wij van u in ontvangst zodat wij de aangifte van overlijden kunnen verzorgen in de gemeente van overlijden. Vervolgens ontvangen we van de gemeente een originele akte van overlijden en een verlof tot begraven.

De laatste zorg, waarbij u aanwezig kunt zijn en zelf mee kunt helpen, wordt verleend door erkende en daartoe gecertificeerde overledenenverzorgsters.

Wij doen hiervoor een beroep op Caroliene van den Bosse. Zij is gespecialiseerd in de nazorg. De verzorging kan zowel thuis als in een uitvaartcentrum plaatsvinden. 

In overleg met u wordt de opbaring verzorgd. U kunt ervoor kiezen om thuis op te baren, zodat u de dagen tot de begrafenis in de voor u vertrouwde omgeving afscheid kunt nemen. Thuis opbaren heeft onze voorkeur als dit mogelijk is. Dit is een mooie en persoonlijke manier en is van toegevoegde waarde voor het rouwproces.

Wij zorgen dat er, afhankelijk van uw keus, een bed- of kistkoeling wordt geleverd. Wij hebben zelf de koelingen in ons systeem en zijn dus niet afhankelijk van andere organisaties. Als er geen gelegenheid is om thuis op te baren dan is er ook de mogelijkheid om de opbaring in de kerk of het rouwcentrum te verzorgen. Vanwege onze goede contacten met collega-ondernemingen kunnen wij u opbaarmogelijkheden aanbieden in uitvaartcentra in Middelburg, Vlissingen en Goes. Wenst u een opbaring in een ander uitvaartcentrum, dan proberen wij dat ook voor u te regelen. Wij doen ons best voor u en luisteren naar uw wensen en behoeften. 

Begraven

Het begraven van uw dierbare kan op de begraafplaats van uw keuze. U kunt daarbij kiezen uit een algemeen graf of een koopgraf.

Wat is het verschil tussen een algemeen graf en een koopgraf?
Een algemeen graf is en blijft eigendom van de gemeente waarin de begraafplaats zich bevindt. In het algemene graf worden meestal twee of drie personen boven op elkaar begraven en het graf kan na tien jaar (wettelijke grafrust) worden geruimd.

Een eigen graf, ook wel koopgraf genoemd, is tijdens de afgesproken periode eigendom van de nabestaanden. De termijn die hierbij veelal van kracht is betreft 20 of 30 jaar en is altijd te verlengen. In een eigen graf kunnen twee personen (partners) bij elkaar begraven worden. 

De tarieven voor een algemeen of een koopgraf verschillen per gemeente.

Wij werken in heel Zeeland, maar ook daarbuiten. Daarom kunt u hier niet alle tarieven terug vinden. Wilt u meer weten over de tarieven? Neem dan contact met ons op.

Keurmerk Persoonlijke Uitvaart

Wij zijn bezitter van het Keurmerk Persoonlijke Uitvaart. Onze beoordelingen ontvangen we niet van een extern bureau. Onze beoordelingen ontvangen wij namelijk direct van de nabestaanden voor wie wij een begrafenis hebben mogen verzorgen. De beoordeling van nabestaanden is dus bepalend of de begrafenisondernemer het keurmerk mag blijven voeren.

Bij het Keurmerk Persoonlijke Uitvaart draait het primair om de persoonlijke benadering en niet om het volgen van protocollen en processen. Ook wordt er nooit gebruik gemaakt van vaste draaiboeken en teksten.