Dragers

Begrafenisverzorging Minnaard
wensen-vastleggen-wat-te-doen-bij-overlijden-verzorgen-en-opbaren-Rouwvervoer-Rouwdrukwerk-over-ons-nagesprek-live-begrafenis-Kisten-Grafmonument-Ervaringen-Dragers-Dankbetuiging-Contact-begraven-begrafenis-regelen-Henk-Jan-Minnaard-Poppe-Begrafenisondernemer-begrafenisverzorging-Walcheren-Zeeland-Vlissingen-Middelburg

Dragers

Het is een indrukwekkend gezicht wanneer familieleden de kist met daarin de overledene zelf dragen. Het zijn de laatste handelingen die met elkaar gedaan kunnen worden. Deze handeling wordt vaak dan ook gezien en ervaren als een laatste eerbetoon en eervolle taak. De dragers hebben een belangrijke rol tijdens de begrafenis.

Uiteraard wordt u hierbij deskundig begeleid door mijzelf of mijn collega’s, zodat alles op een uiterst zorgvuldige en stijlvolle wijze gebeurt. Mocht er niet door familieleden gedragen kunnen worden dan zorgen wij voor dragers die op een respectvolle wijze de kist dragen. 

Wij doen hiervoor een beroep op de Heren van Draagkracht. Als er voorkeur is voor het dragen van de kist door vrouwen is dit ook mogelijk en kunnen wij dit voor u realiseren.

Keurmerk Persoonlijke Uitvaart

Wij zijn bezitter van het Keurmerk Persoonlijke Uitvaart. Onze beoordelingen ontvangen we niet van een extern bureau. Onze beoordelingen ontvangen wij namelijk direct van de nabestaanden voor wie wij een begrafenis hebben mogen verzorgen. De beoordeling van nabestaanden is dus bepalend of de begrafenisondernemer het keurmerk mag blijven voeren.

Bij het Keurmerk Persoonlijke Uitvaart draait het primair om de persoonlijke benadering en niet om het volgen van protocollen en processen. Ook wordt er nooit gebruik gemaakt van vaste draaiboeken en teksten.