Begrafenis regelen

Begrafenisverzorging Minnaard
wensen-vastleggen-wat-te-doen-bij-overlijden-verzorgen-en-opbaren-Rouwvervoer-Rouwdrukwerk-over-ons-nagesprek-live-begrafenis-Kisten-Grafmonument-Ervaringen-Dragers-Dankbetuiging-Contact-begraven-begrafenis-regelen-Henk-Jan-Minnaard-Poppe-Begrafenisondernemer-begrafenisverzorging-Walcheren-Zeeland-Vlissingen-Middelburg

Wat te doen bij overlijden

Kort na het overlijden moet een arts worden gewaarschuwd. Een arts dient het overlijden officieel vast te stellen. In veel verpleeginstellingen zal dit contact worden gelegd door iemand van de zorg. Wanneer het overlijden thuis plaatsvindt moet u zelf contact opnemen met de arts. Vervolgens neemt u contact op met de begrafenisonderneming.

Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar. In het eerste contact regelen wij de handelingen die moeten gebeuren en maken wij een afspraak voor een persoonlijk gesprek. Een gesprek waar wij met elkaar de mogelijkheden voor de begrafenis die geregeld moet worden, bespreken. Er zijn veel mogelijkheden om de begrafenis van uw dierbare tot een persoonlijke begrafenis te maken. 

Keuzes maken

Hierbij valt te denken aan:

  • Is er een ‘laatste wilsbeschikking’ aanwezig?
  • Zijn er bijzondere wensen voor de begrafenis?
  • Waar wordt er opgebaard?
  • Is er al een keuze voor een graf gemaakt of zal er begraven worden in een bestaand graf?
  • Voor welk type kist wordt er gekozen?
  • Welke rouwkaart met daarop welke tekst wordt er gemaakt?
  • Wordt er gebruik gemaakt van volgauto’s
  • Op welke dag wordt er begraven?
  • Draagt de familie of moeten er professionele dragers ingehuurd worden?

Wij willen u bij het maken van bovenstaande keuzes bijstaan en u begeleiden in de dagen van overlijden tot en met de begrafenis.

Keurmerk Persoonlijke Uitvaart

Wij zijn bezitter van het Keurmerk Persoonlijke Uitvaart. Onze beoordelingen ontvangen we niet van een extern bureau. Onze beoordelingen ontvangen wij namelijk direct van de nabestaanden voor wie wij een begrafenis hebben mogen verzorgen. De beoordeling van nabestaanden is dus bepalend of de begrafenisondernemer het keurmerk mag blijven voeren.

Bij het Keurmerk Persoonlijke Uitvaart draait het primair om de persoonlijke benadering en niet om het volgen van protocollen en processen. Ook wordt er nooit gebruik gemaakt van vaste draaiboeken en teksten.