Grafmonument

Begrafenisverzorging Minnaard
wensen-vastleggen-wat-te-doen-bij-overlijden-verzorgen-en-opbaren-Rouwvervoer-Rouwdrukwerk-over-ons-nagesprek-live-begrafenis-Kisten-Grafmonument-Ervaringen-Dragers-Dankbetuiging-Contact-begraven-begrafenis-regelen-Henk-Jan-Minnaard-Poppe-Begrafenisondernemer-begrafenisverzorging-Walcheren-Zeeland-Vlissingen-Middelburg

Grafmonument

Na de begrafenis moet het graf eerst enkele maanden de tijd krijgen om in te klinken. Dit betekent dat de grond nog wat zal verzakken, waardoor het niet verstandig is om er direct al een definitief grafmonument op te plaatsen. Het monument zou kunnen verzakken waardoor het beschadigd raakt. Ons advies is dan ook om enkele maanden te wachten voordat een grafsteen wordt geplaatst. Juist deze maanden van wachten kunnen worden gebruikt om op zoek te gaan naar een monument dat bij de overledene past.

Het monument

Het uitzoeken van een monument voor op het graf van uw dierbare kan nog een behoorlijke uitdaging zijn. Dat komt onder andere doordat ze in heel veel soorten, maten, kleuren en vormen worden aangeboden. Aan een monument op een algemeen graf worden andere eisen gesteld dan aan een monument op een nieuw koopgraf. Verder variëren ook de tarieven van de diverse steenhouwerijen. Het is daarom aan te bevelen om met elkaar een budget te bepalen voor het monument. Op die manier weet de familie wat de mogelijkheden zijn op financieel gebied en dit kan ook een goed beeld geven aan de steenhouwerij in het advies wat gegeven wordt. Ik adviseer u daar graag bij voordat u contact heeft met de steenhouwerij.

Steenhouwerijen

In de nazorgmap die u van ons ontvangt treft u informatie aan over een aantal steenhouwerijen die garant staan voor hun goede en kwalitatieve diensten. Zoals:

Stone Experience

Van Dalen Natuursteen Walcheren 

Dominicus 

Keurmerk Persoonlijke Uitvaart

Wij zijn bezitter van het Keurmerk Persoonlijke Uitvaart. Onze beoordelingen ontvangen we niet van een extern bureau. Onze beoordelingen ontvangen wij namelijk direct van de nabestaanden voor wie wij een begrafenis hebben mogen verzorgen. De beoordeling van nabestaanden is dus bepalend of de begrafenisondernemer het keurmerk mag blijven voeren.

Bij het Keurmerk Persoonlijke Uitvaart draait het primair om de persoonlijke benadering en niet om het volgen van protocollen en processen. Ook wordt er nooit gebruik gemaakt van vaste draaiboeken en teksten.