Begraven

Begrafenisverzorging Minnaard
wensen-vastleggen-wat-te-doen-bij-overlijden-verzorgen-en-opbaren-Rouwvervoer-Rouwdrukwerk-over-ons-nagesprek-live-begrafenis-Kisten-Grafmonument-Ervaringen-Dragers-Dankbetuiging-Contact-begraven-begrafenis-regelen-Henk-Jan-Minnaard-Poppe-Begrafenisondernemer-begrafenisverzorging-Walcheren-Zeeland-Vlissingen-Middelburg

Begraven

Wij verzorgen alleen begrafenissen. Het is onze wens om degenen die deze keuze onderschrijven te begeleiden als men wordt geconfronteerd met een overlijden. Wij doen er alles aan om het begraven naar uw wens te verzorgen.

Het begraven van uw dierbare kan op de begraafplaats van uw keuze. U kunt daarbij kiezen uit een algemeen graf of een koopgraf. Omdat de verschillen tussen deze twee mogelijkheden niet altijd even bekend zijn zal ik hieronder e.e.a. toelichten.

Keuzes maken

Een algemeen graf is en blijft eigendom van de gemeente waarin de begraafplaats zich bevindt. In het algemene graf worden meestal twee of drie personen boven op elkaar begraven en het graf kan na tien jaar (wettelijke grafrust) worden geruimd.

Een eigen graf, ook wel koopgraf genoemd, is tijdens de afgesproken periode eigendom van de nabestaanden. De termijn die hierbij veelal van kracht is betreft 20 of 30 jaar en is altijd te verlengen. In een eigen graf kunnen twee personen (partners) bij elkaar begraven worden.

De tarieven voor een algemeen of een koopgraf verschillen per gemeente. Aangezien onze dienstverlening geheel Zeeland beslaat en wij ook daarbuiten begrafenissen verzorgen, kunnen wij hier niet alle tarieven plaatsen. Wilt u meer weten over deze tarieven, dan zullen wij u daarover informeren.

Keurmerk Persoonlijke Uitvaart

Wij zijn bezitter van het Keurmerk Persoonlijke Uitvaart. Onze beoordelingen ontvangen we niet van een extern bureau. Onze beoordelingen ontvangen wij namelijk direct van de nabestaanden voor wie wij een begrafenis hebben mogen verzorgen. De beoordeling van nabestaanden is dus bepalend of de begrafenisondernemer het keurmerk mag blijven voeren.

Bij het Keurmerk Persoonlijke Uitvaart draait het primair om de persoonlijke benadering en niet om het volgen van protocollen en processen. Ook wordt er nooit gebruik gemaakt van vaste draaiboeken en teksten.